Saznajte više o namještaju

JELIN NAMJEŠTAJ SA ANTIBAKTERIJSKIM SVOJSTVOM

antibakterijska svojstva h
Da li ste znali da površine našeg namještaja imaju antibakterijsko svojstvo?
Na higijenski zatvorenim površinama našeg pločastog namještaja količina bakterija i klica se smanjuje za 99,9% u roku od 24 sata. To njihovo svojstvo također sprečava razmnožavanje bakterija i klica. Zato su navedeni proizvodi naročito pogodni za područja koja podležu posebnim higijenskim zahtjevima.
U izvršenim testiranjima materijali od kojih su napravljeni komadi našeg namještaja pokazali su „snažnu“ efikasnost i vrijednost antibakterijskog djelovanja.
Pločasti materijali koje koristimo u proizvodnji našeg namještaja su dobiveni bez dodavanja antibakterijskih aditiva i testiraju se prema međunarodno priznatoj metodi ispitivanja (ISO 22196 = JIS Z 2801) za procjenu antibakterijskog djelovanja. Osim toga, njihovu kvalitetu certificira nezavisni inozemni Hohenstein Institut.
Kako bakterije predstavljaju značajan rizik za posebne grupe ljudi kao što su starije osobe, bolesne osobe i mala djeca. Izborom ekološki sigurnog i kvalitetnog materijala u proizvodnji našeg namještaja mi brinemo o vašem zdravlju. Kada je riječ o spoju sigurnosti i lijepog izgleda, testirani i certificirani EGGER proizvodi su pravo rešenje.
Treba napomenuti da se površine moraju redovno čistiti i dezinficirati. Antibakterijsko svojstvo površine nije zamjena za čišćenje i dezinfekciju. Bez redovnog i propisanog čišćenja na površinama ostaje prljavština i biofilm koji slabe antibakterijsko svojstvo.
Za više informacija preuzmite naš NEWSLETTER ili POGLEDAJTE VIDEO.
Svi certifikati se mogu naći na web stranici našeg dobavljača, u dijelu za preuzimanje na www.egger.com/antibacterial